Bent u geïnteresseerd in een
ooglaserbehandeling?
Vraag nu gratis offertes aan!

Ooglaseren is tegenwoordig veilig en betrouwbaar

Ooglaseren is tegenwoordig een populaire en veel toegepaste behandeling voor mensen met een oogafwijking. Voor vrijwel elke oogafwijking is er een ooglasermethode geschikt.

Ooglaserbehandelingen zijn kort onder te verdelen in twee technieken, Lasik en Lasek. Bij elke Lasik ooglaserbehandeling wordt een zogenaamd flapje gemaakt dat aan één zijde van het oog blijft vastzitten. Hierdoor staan de onderliggende diepere lagen van het hoornvlies open om gelaserd te worden. Er zijn verschillen in hoe dit flapje gecreëerd wordt. Zo wordt bij de standaard Lasik methode het flapje gemaakt met een chirurgisch mesje, het microkeratoom. Bij de IntraLase methode wordt dit mesje vervangen door een computergestuurde laser. IntraLase (ook wel IntraLasik of Femtosecond) is daarom de eerste volledige ooglaserbehandeling, omdat in elke stap van de behandeling de laser wordt toegepast. Lasek is een ooglasermethode waarbij geen flapje wordt gemaakt, maar waarbij het bovenste laagje van het hoornvlies wordt losgeweekt met alcohol. Het laseren van de onderste hoornvlieslaag verloopt vervolgens op dezelfde manier als bij de Lasik ooglaserbehandeling. 

Zoals bij elke operatie zijn er ook aan een ooglaserbehandeling risico’s verbonden. Op deze website wordt uitgelegd welke risico’s er zijn en hoe deze voorkomen kunnen worden. Er zijn daarnaast verschillende factoren die er voor kunnen zorgen dat een ooglaserbehandeling slaagt. Zo is de expertise van de arts van doorslaggevende betekenis. 

Op de pagina Ooglaserbehandelingen vindt u meer informatie over Lasik, Lasek en IntraLase. Op deze website vindt u daarnaast het aanbod van verschillende ooglaserklinieken die in Nederland en/of in het buitenland een ooglaserbehandeling aanbieden. Ook vindt u meer informatie over het vooronderzoek. 
Vrijblijvend meer informatie?
Vul onderstaand formulier in en u ontvangt eenmalig en vrijblijvend een uitgebreid informatiepakket van zorgvuldig geselecteerde ooglaserklinieken.
De heer  Mevrouw
Voornaam:
Naam:*
Postcode:*
Telefoon:*
E-mail adres:*
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen middels onze nieuwsbrief?